Sunday, December 5, 2010

murni discovery mamak @ SS2 aman suria PJ

memang padat, pack dengan manusia!

meja tersusun sepanjang kedai lain. can u imagine? and time kita makan ada orang stand beside u sebab nak book tempat tu dulu takot orang amik. siapa yang rasa dia need privacy time makan, tak sesuai pergi tempat macam ni. trust me.

act, dah seminggu rancang nak makan kat sini. ayu cerita yang kadai ni best. makanan dia banyak, air dia sedap. harga standard satu set rm15 atau rm13. tapi tak dapat bayangkan lagi masa tu kedai ni macam mana.

dari one utama ktorang gerak ke PJ. dalam 15minit sampai laa. sampai pukul 8.30pm tengok crowded gila. melayu, cina, india semua ada. 1 malaysia kan. HAHA


kami berenam semalam. tapi dapat satu meja jew sebab orang ramai. memang sempit laa kan. tapi makan memang puas. banyak gila. rasa nyer satu menu tu boleh share 2 orang kot.

satu set nasi goreng chicken chop dengan ribena special blanded harga rm15. kalau first time datang korang patot order air ni. memang terbaik. dalam air tu ada laici, tembikai dengan nata de coco. memang best. ais blended mango pun boleh tahan.

kedai ni buka dalam pukul 7.30pm. tapi masa ni pun orang dah tunggu. kami sampai dalam 8.30pm tunggu dalam setengah jam cari tempat kosong.

ada yang tunggu lama lama semata mata nak order roti canai. adakah patot? bagi aku macam tak berbaloi jew. tapi lepas tengok roti canai dia memang cantik laa.

first time datang macam jakun jew. macam promoter tak? haha u should try babe ^_^ datang awal tau nanti tak dapat tempat. *macam nak tengok shows atau bola takut tiket habis plak :)

8 comments:

redzuan said...

best2, pernah pergi sekali mkan kat sini, mmg pack gler orang

hans said...

aku pernah makan dekat Murni
hohohoho
aku suka air dia
banyak dan besar macam balang ikan emas

P/S : Nasiblah Tak Kemalangan Tadi! Kalau Tak Satu Hal Pula!

P/S : Perasaan Bila Disoal Umur Anda?

~chika loco~ said...

ni bkn mamak la farah oi...
ni ss2 murni...
cina mualaf la...
ape la...
abg die kat kelana jaya.william...
haha!!!

f.A.r.A.h said...

redzuan : hmm, tapi best kan? :)

f.A.r.A.h said...

hans : aku pun sama. air dia sedap gila. tengok jew dah tau. belum rasa lagi. kan2?

f.A.r.A.h said...

paan : haha pandai2 jew kau ni. william la sgt. aku perasan gak ada cina. tapi pelayan dia mcm ramai mamak jew. konfius. hee

hans said...

hahahah
kalau rasa best lah
puas hati

P/S : Jom Baca Episod Baru Siri Antara Dia, Kau Dan Aku

f.A.r.A.h said...

hans :)