Sunday, November 21, 2010

hey, kawan saya dah kawin! [part 1]


tahniah kepada PUAN FATIN dan ENCIK EPY.
19 nov 2010 , jumaat.
semoga berkekalan dan bahagia selalu :)

.......................................................................................................

Sekarang trend kahwin awal. Best tak kahwin awal? Mestilah best. Kalau tak, takkanlah saya teringin kahwin awal. Eh, tapi kenapa saya teringin kahwin awal ya? Teehee, sebab nak ramai anak macam mama dan daddy saya teehee. Lagi awal lagi subur LOL. Best anak ramai, sebab bila pergi melancong, kita punya group dah cukup besar dan happening, tak perlu konvoi-konvoi dengan orang lain. Anak pun tak lonely dan buat hal, kalau ramai adik-beradik. Kan sunnah Nabi, meramaikan umat :’)


Tapi kahwin awal banyak cabarannya. Lagi-lagi kalau kahwin dengan orang sebaya. Pergh struggle nak survive kalau takde strong financial back-up. Suami yang baik mesti nak isteri duduk rumah didik anak je. Tapi kalau kerja dia belum cukup hebat lagi, terpaksa isteri pulun sekali. Rumahtangga boleh jadi stress bila dua-dua busy, takde masa untuk each other, problem dekat kerja pun takde time nak share. Pulang ke rumah terus attend anak atau sebagainya. Tak saya bukan pakar, saya cuma rajin dengar ceramah *shy*.

act, copy paste ayat ni dari blog hanis zalikha. suka ayat dia. pinjam yeah si cantik manis. haha

mama dah cakap awal awal. "mama tak nak akak kawin awal awal..." lagi? "mama nak rasa duit anak anak mama dulu..." dot dot dot dan sewaktu dengan nyer. im too young to get married la mama. don't worry yeah. cewwaaahhhh, haha AIM saya masih berada di awangan dan belum tercapai lagi :)

btw, tahniah pada kak fatin dan abg epy. moga tahun depan cepat cepat dapat baby yang comel comel :DDD

pic kawin akan di upload later untuk simpanan. terima kasih ^_^

6 comments:

Siti Mashitah Saidin said...

sama lak.. niat macam nak kawen awal.. (walaupon x da calon) tapi mak bapak x kasi... takot x btoi2 matured nak urus umah tgga... taniah kat kwn awk tuh ya...

Aidy Shahiezad said...

congrats utk si kawan tue gak...
kamu pula ?? hehe.. :P

--------------
my new latest entry:-

Tiga Hari Terasa Mati...
http://aidyshahiezad.blogspot.com

f.A.r.A.h said...

siti mashitah : siap pasang niat tu. bagus2. haha ada jodoh ada la kan :)

f.A.r.A.h said...

aidy : haha lambat lagi kot :DD

uNa da wiTch said...

nak kawen jugakk !
tapi langsung x de calon .
sob sobs .
pastu my dad kta x yah buat bsar2 .
tidakkk . sobs lagi .

f.A.r.A.h said...

una : alololo sedih nyer. ada jodoh tak kemana *cewaahh, haha

pelik bin ajaib la ur dad. haha pegi nangis kat dia ckp nak gak buat besar2 :)