Friday, November 26, 2010

result exam? penting sangat ke bagi student.

penting laa. tanda usaha kita selama ni. betul kan?

masuk semester 5 baru aku rasa susah nyer belajar. dulu banyak main tapi setakat ni alhamdulillah result yang aku dapat dari sem1 sampai sem5 memuaskan. maybe, persekitaran tu main kan peranan penting bagi seseorang pelajar.

housemate aku yang sekarang ni adalah yang terbaik. cara dorang belajar, aku suka. and the most happiness is? kami semua dapat anugerah ketua jabatan. sama sama makan, jalan, tidur dan belajar dan sama sama berjaya. cerita macam bagus la plak kan. haha

ada tak orang yang study gila2 sampai tak ada masa untuk kawan-kawan? asyik study je sampai semua orang tensen tengok dia. macam yang biasa kita dengar, STUDY SMART bukan STUDY HARD.

aku jenis study last minit. tapi takde la last minit sangat kan. gap masa between paper panjang so sempat nak study. terhegeh hegeh nak buat note. padahal tak perasan note tu dah penah buat. such a waste. tapi takpe asalkan ada usaha kan. tapi jangan sampai last2 satu apa pun tak ingat sudah. jangan hafal benda2 tak penting. cara aku, just buat revision and note past semester exam paper. haha tapi bila ada soalan yang tak pernah keluar, ternganga la sorang2 kan.
btw, aku gembira dengan result aku. bersyukur banyak banyak. thanks mama dan abah sebab banyak doa kan akak.

sebenarnya nak mohon sambung degree guna result sem5. senior cakap boleh so kita ikut kan aja laa. sekarang tunggu result MUET jew. hopefully dapat BEN yang tinggi. haha demand! :DD

8 comments:

edora deon said...

tahuu dekan :), tahniah cousin :D

Da SimpLesT oF maL said...

oit...
caiyok2....
usaha lg...
kita berjaya sama2..haaaaaaaaaa

f.A.r.A.h said...

edora : thnks cousin :)

f.A.r.A.h said...

akmal : yeah. congret to u toooo :DD

rnimx_blubewwy said...

hee usaha kau jeles tgk aku stdy berjayaa,,,hhha boe kali terbangun meihat ku,, ;O congrat fara

rnimx_blubewwy said...

huu congrat dear..
usaha anda melihat saya stdy yang ssh hati..hhhe akhirnya berjaya!!!

rnimx_blubewwy said...

congrat dear ;O

f.A.r.A.h said...

bee : berapa banyak comment daa. HAHA btw, thnks dear. kau pun sama. jangan nak poyo plak eh :P