Friday, June 18, 2010

kasih abah yang ke berapa yeh

hari ni nak update pasal someone. seorang yang tegas lagi bergaya. kacak lagi tu. suka tolong orang lain walaupun rasa diri sendiri lagi memerlukan. seorang yang kuat berusaha walaupun hasil tak seberapa. i love u forever. happy fathers day!

rasa membuak2 nak update pasal dia bila masing2 nak tinggal kan rumah. dia sibuk keluar cari duit. nak daftar aku sem baru and rumah sewa aku nanti. tiba2 adik aku dapat good news sambung belajar kat politeknik JB. bad news nyer duit lagi.

ktorang tau dia nangis sebab anak dia sorg2 nak tinggal kan dia mama pun kan2? haha. *ayat sedih and poyo, wee

aku rapat dengan mama. nak keluar bagi tau mama. nak duit bagi tau mama. abah? sebab dah terbiasa. kadang2 mama sampai cakap 'akak bagi tau abah dulu yeh..'

sometimes pun dia penah cakap 'keluar tak bagi tau abah pun..' aku? senyum sudaa.

bila susah part berat2 baru panggil abah. korang pun kan?

back to the when i was small kids. kena marah, rotan. dua dalam satu. degil nyerr budak. haha pukul 8 malam je kena baca buku. pukul 10 plak plan dengan najwa buat2 tidur sebab malas dah. hee we deserve that. adik2 aku jew yang manja sampai kadang2 sakit hati dengan perangai masing2. suruh baca buku liat. jelez tol. aku dah besar so rotan2 tu tinggal kenangan jew. sakit ohhh. :D

aku bersyukur walaupun tak lahir dalam family yang serba kemewahan tapi family aku complete. penuh kegembiraan dan senyuman. harapan agar semua ini berkekalan. amin.


lots of love.
along :)

2 comments:

Unknown said...

i love u babah.. hehe..
Babah is always in my heart and u too.. :p

p/s : nice blog

f.A.r.A.h said...

Syed Mohd Izwan Sayed Ismail : thanx yeh. u always in my heart also :DD *tak kenal pn sebenar nyer, haha