Wednesday, July 15, 2009

nasi beriayani

malam tadi kegilaan melanda aku and abah,hha ngah syok tengok tv abah balik umah. kul 1 pagi gak laa.

A : akak lapar tak?
F : lapar gak.. *ngan harapan supaya abah ajak makan kat luar,hee*
A : kuar makan jom?
F : jom! *dan2 jadi semangat..hehehehe*
A : tapi cam dah lambat jew kak. kite masak beriyani nak? *alaa,hancus harapan kuh,haaaa..*
F : tapi kan lagi lambat lau nak tunggu nasi tu masak.
A : xpe2. abah buat mesti cepat nyer. *poyos terlebih la daddy aku ni..hhe*
F : ok la. akak tolong kacau jew,hee *ayat cam pasrah jew. sdey tibe2,hhe*


sementara tunggu abah potong bawang *patut aku yang potong, malas tol aku ni,hahahaha* aku tengok la tv. dua beranak ni masak beriayani guna rice cooker jew kowt. cool taw!

A : ok kak. kacau cepat. abah dah masuk perencah dia.
F : yes bos. jap2 nak amik hendset. tangkap gambar tok blog,hhe
A : cepat nanti hangit.
F : ok2.

ok, ini yang terjadi bila ramuan sudah dikacau.

pastu masuk kan ayam and kacau2 dulu baru masuk kan beras yang dah bersih. *maksud aku pas basuh beras tu la. tu pun abah yang buat,hhe tugas aku just kacau jew. hahahaha*

emm,pastu masuk kan air cam biasa nak masak nasi. xkn 2 pn xtaw kowt,hee aku taw pic ni lain macam sikit and pelik tapi hasil nyer memang memuas kan,hhe xcaye cuba try buat. abah aku da best kowt!

haa, tapi nak tunggu nasi tu masak satu hal lagi. so aku wat keputusan nak tidur. tinggal abah aku terkontang kanting sorang2,hhe pikir2 balik giler nak makan berat2 malam2 buta ni, gemok la nanti. *gemok ke?hehehehehe*

so, aku makan nasi beriayani tu tok bekpes. woooowwwwww sedap oh! *pehal excited plak aku ni*

ok,end.....hhe

2 comments:

Nem0 o0h Nem0 said...

sedapnyerr nasi beriayani tu,nk sikit leh? =p

f.A.r.A.h said...

mai la dtg umah,hhe